Publisert: , Oppdatert:

Åpent hus hos Kystverket Vest

Kystverket Vest arrangerer mandag 12. mai åpent hus for publikum på regionkontoret i Haugesund, med ulike aktiviteter på programmet. Arrangementet skjer i forbindelse med Kystverkets 40 års markering.

Program

Tid: Mandag 12. mai, kl. 17:00-19:00
Sted: Kystverket Vest på Bakarøy (Hasseløy), Flathauggata 12, Haugesund.

Båttur i Smedasundet

Kystverket tilbyr båttur mellom Rica Maritim Hotel og Kystverkets lokaler på Bakarøy med den gamle losskøyta "Stavern". Båten går i skytteltrafikk med første avgang fra Rica Maritim Hotel kl. 16.30 og siste avgang fra Kystverket Vest kl. 19.00.  

Båtturer til Tonjer fyr

Ta turen ut til Tonjer fyr for å se restaureringsarbeidet som nå pågår i regi av Haugesund kommune. Båter går jevnlig fra Kystverkets kai, med forbehold om godt vær.

Det blir omvisning på fyret for publikum som er med på båtturene fra Kystverket.

Musikkunderholdning

Bytunet Antikvariske Jazzensemble og Ingebjørg Andrea Vik med band står for musikkunderholdningen. Ingebjørg Andrea Vik deltok under Idol i 2013 og i Det store korslaget med Team Hanne.

Utstilling av sjømerker

Sjøveien er godt merket med fyr, lykter og andre sjømerker for å gi sikker seilas. Kystverket vil vise frem eksempler på ulike sjømerker som finnes langs kysten.

Informasjonssenter for trafikkovervåking

Se hvordan Kystverket overvåker skipstrafikken langs norskekysten. Her blir det visning av ulike overvåkingssystemer og Kystverkets nye skipssimulator og trafikksentralsimulator. Informasjonssenteret har også en modell av Kystverkets AIS-satellitt som overvåker skipstrafikken fra verdensrommet.

Se hvordan en sjøtrafikksentral jobber i praksis

Det blir rigget opp en sjøtrafikksentral i miniatyr som er bemannet av maritime trafikkledere fra sjøtrafikksentralene ved Kvitsøy og Fedje, som 24 timer i døgnet overvåker og følger med skipstrafikken i Rogaland og Hordaland.

Presentasjon av plan- og forvaltningsoppgaver langs kysten

Lær mer om hvordan Kystverket utøver myndighet etter havne- og farvannsloven, og deltar i utviklingen av statlige, regionale og kommunale planer og forvaltning av fiskerihavner.

Her presenteres også arbeidet med å ivareta det internasjonale regelverket som skal forebygge sabotasje, spionasje, tyveri og terrorisme i havner og havneanlegg som mottar skip i internasjonal fart.

Åpen losbåt

Besøk vår nyeste losbåt ”Los 124” som betjener skipstrafikken i Nord-Rogaland. Om bord vil våre loser og losbåtførere fortelle om den daglige driften av lostjenesten.

Omvisning ombord i "Utvær"

Ta turen om bord i oljevern- og vedlikeholdsfartøyet "Utvær" som vedlikeholder sjømerker mellom Stad og Tananger. Fartøyet er utrustet med et oljeopptakersystem som kan samle opp olje fra sjø under statlige oljevernaksjoner, og har utstyr for å bistå under redningsaksjoner og ved slep av fartøy.

Aktiviteter for barn og unge

For barn blir det artister som tilbyr ansiktsmaling og ballongdyr. Det blir også servering av is.

For de som tar utfordringen, kan man være med på en spørrekonkurranse om Kystverket. Vinneren får en Apple iPad Air.

Velkommen til Kystverket Vest!

Siste nytt