Ukerapporter fra Kystverkets beredskapsvaktlag
Etter hver vaktuke lages det en rapport fra Kystverkets beredskapsvaktlag. Her beskrives varsling og oppfølging av mindre og større tilfeller av akutt forurensning eller fare for akutt forurensning. Rapportene gjøres tilgjengelig fortløpende.
Fakta
- Kystverkets beredskapsvaktlag mottar og behandler en stor mengde ulike varsler om akutt forurensning eller fare for slik forurensning hvert år.
- Varslene blir loggført og danner grunnlaget for statistikk over akutt forurensning.
- Innrapporterte hendelser som ikke har ført til akutt forurensning, årsaker til uhellene og typer forurensning er ikke inkludert i denne statistikken. Disse hendelsene er imidlertid beskrevet i Kystverkets vaktlogg.
- Et varsel inn til vaktlaget kan resultere i alt fra to-tre til flere titalls loggførte aktiviteter som er nødvendige for å avklare situasjonen.
- Varslene Kystverkets beredskapsvaktlag mottar blir til en hendelse, og deles inn i to hovedkategorier etter kilden til forurensningen. Kriteriet er om aktiviteten som fører til forurensningen er sjøbasert eller landbasert.
- Sjøbaserte hendelser er knyttet til skiptrafikk og til petroleumsvirksomhet på norsk sokkel.
- Landbaserte hendelser er knyttet til for eksempel industri, veitrafikk, jernbane, havner, tankanlegg og landbruk.
Siste nytt
-
U-864: Rambøll tildelt utredningskontrakt
Konsulentselskapet Rambøll AS er tildelt kontrakt for ekstern vurdering av ny teknologi og informasjon om U-864.
-
Læring etter trålerhavariet
Det gikk bra med oljetømming etter at tråleren Northguider grunnstøtte i Hinlopstredet på Svalbard. Men hva kunne skjedd, i verste fall? SINTEF og Norsk Polarinstitutt har levert rapporter som ser på nettopp dette.
-
Det gikk bra med oljetømming etter at tråleren Northguider grunnstøtte i Hinlopstredet på Svalbard. Men hva kunne skjedd, i verste fall? SINTEF og Norsk Polarinstitutt har levert rapporter som ser på nettopp dette.
-
Havarert tråler på Svalbard
Fredag 28. desember 2018 grunnstøtte tråleren "Northguider" på Svalbard. Mannskapet på 14 ble evakuert, og ingen ble skadet. Kystverket fører tilsyn med skipseiers tiltak på havaristen, og samarbeider tett med rederiet som eier båten (Opilio AS), innleid bergingsselskap og sysselmannen på Svalbard om bergingsoperasjonen.
-
KNM Helge Ingstad: Ingen funn av oljekomponenter i oppdrettslaks
Prøvesvar viser at matfisk fra seks undersøkte oppdrettsanlegg ikke har blitt forurenset av utslipp fra den havarerte fregatten.
- Gå til nyhetsarkiv