Publisert: , Oppdatert:

Øvde på slep av tankskip

Nylig øvde slepeberedskapen på Sørlandet på slep av 243 meter lange tankeren ”Navion Akarita”. Øvelsen ble gjennomført 9. juni utenfor Kristiansand

– Slike øvelser er viktige slik at mannskapet er godt trent på slike situasjoner i forkant av en eventuell hendelse. Vi setter stor pris på at rederiet TeeKay hadde anledning til å stille med ”Navion Akarita”, sier losoldermann Ulf Klevstad i Kystverket Troms og Finnmark.

Slepeøvelser bidrar til å holde en god beredskap langs kysten og bidrar til at personellet om bord i fartøyene er fortrolige med jobben de skal gjøre i en nødssituasjon. Denne gangen var det slepebåten BB ”Connector” sin tur til å øve på oppkobling av slep. BB ”Connector” ivaretar den statlige slepeberedskapen i området mellom Risør og Egersund.

Godt samarbeid
– Slepet gikk mye raskere enn det vi hadde regnet med, og kommunikasjonen mellom oss og de på slepebåten var veldig god. Det arbeidet de gjorde om bord i BB ”Connector” er noe av det beste jeg har vært borti, sier kaptein Tore Johan Frigstad ved ”Navion Akarita”.

"Navion Akarita" gjennomfører årlig flere øvelser i Nordsjøen knyttet til nødslep akterut, men dette var første gang mannskapet ombord i tankeren fikk øvet på slep i baugen.

– Øvelsen frister til gjentakelse. Det var en veldig nyttig gjennomgang for oss. Vi har hatt mange teoretiske gjennomganger på rutiner og prosedyrer knyttet til nødslep forut, og når vi fikk mulighet til å trene på dette i praksis grep vi den med en gang, sier Frigstad.

Kystinfo kart

Tillitsvalgte og direktører i losforbundet og kystverket

Siste nytt