Publisert: , Oppdatert:

Døpte to nye losbåter

De to nyeste tilskuddene til Kystverkets losbåtflåte ”Los 122” og ”Los 121” ble døpt 26. og 27. august. Båtene blir stasjonert ved losstasjonene i Sandnessjøen og Tromsø.

– De nye fartøyene er godt ustyrt og har et komfortabelt førermiljø i form av lavt støynivå, ergonomisk utforming og god luftkvalitet for førere. I tillegg er de mye mer drivstoffvennlige enn de gamle fartøyene, sier Jan Eirik Tveit, teknisk sjef losfartøy ved Senter for los og VTS.

Losbåtene er bygget av Dockstavarvet AB og har to motorer, hver på 650 hestekrefter med en maksfart på 28 knop. De er 16,8 meter lange og 5,1 meter brede.

Begge losbåtene har en prislapp på rundt 17 millioner kroner, moms inkludert. Dette er de to siste båtene i en serie på fem av denne typen, og har fått redusert vekt og nyutviklede skroglinjer for å redusere brennstofforbruk.

”Los 121” erstatter ”Los 101” som hovedfartøy ved Tromsø losstasjon. Ved Sandnessjøen vil ”Los 122” erstatte ”Los 106”, som da blir reserverfartøy for losstasjonene ved Sandnessjøen, Lødingen og Tromsø.

Kystinfo kart

Tillitsvalgte og direktører i losforbundet og kystverket

Siste nytt