Publisert: , Oppdatert:

Ikke generell endring av sikringsnivået for norske havner og havneterminaler

- Vår vurdering etter dialog med PST og Sjøfartsdirektoratet er at det ikke er grunnlag for å endre det generelle sikringsnivået for norske havner og havneterminaler, sier fungerende kystdirektør Arve Dimmen. Danmark har nå også gått tilbake til nivå 1 for havneterminalene i København og Fredrikshavn.

- Vår vurdering etter dialog med PST og Sjøfartsdirektoratet er at det ikke er grunnlag for å endre det generelle sikringsnivået for norske havner og havneterminaler, sier fungerende kystdirektør Arve Dimmen.

Danmark har nå også gått tilbake til nivå 1 for havneterminalene i København og Fredrikshavn.

Tidligere informasjon:

Lørdag 23. juli klokken 0830 gikk Oslo havn tilbake til sikringsnivå 1.

------

Fredag 22. juli: I forbindelse med terrorangrepet i regjeringskvartalet i Oslo 22. juli, har Oslo havn hevet sikringsnivået til nivå 2.

Danske myndigheter har gjort tilsvarende for terminaler i København og Fredrikshavn som betjener fergetrafikk til Oslo. Enkelte cruiseskip har blitt omdirigert fra Oslo havn til andre terminaler.

Kystverket er i dialog med Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) og Sjøfartsdirektoratet vedrørende det generelle sikringsnivået i norske havner, og foretar løpende vurdering av eventuell endring i sikringsnivået for havneterminalene.

Siste nytt