Publisert: , Oppdatert:

Lasteskip på grunn

Lasteskipet ”CSL Trimnes” som gikk på grunn ved Sklinna i Nord-Trøndelag er trygt til ankers i Rørvik. Det har ikke vært observert oljeutslipp fra skipet.

Sist oppdatert 18.07.10, 10:00. Saken blir ikke lenger oppdatert.

”CSL Trimnes” gikk til Rørvik for egen maskin etter at det etter hvert gikk av grunnen med slepehjelp fra redningsskøyta "Harald V". Tømming av ballasttanker, samt at drivstoffet ble pumpet bak i skipet, gjorde at skipet hevet seg foran og gjorde det lettere å få det av grunnen.
I Rørvik blir skadene på skipet inspisert før det går videre for reparasjon.
Kystverket har demobilisert oljevernressurser.

Bakgrunn/Tidligere meldinger:

Ved to-tiden i natt (17.07) gikk det 150 meter store lasteskipet”CSL Trimnes” på grunn ved Sklinna i Leka kommune i Nord-Trøndelag. Mannskapet er ok og er fortsatt ombord. Skipet har ingen last ombord, men har 48 tonn tungolje og 90 tonn marindiesel (drivstoff).

Det er ikke observert skader på skipets drivstofftanker, ei heller utslipp fra båten. For sikkerthets skyld er likevel alt drivstoffet blitt pumpet til et sikkert område bak i båten.

Redningsskøyta "Harald V" er på stedet, og en taubåt er på vei. Skipet står godt fast og man skal sjekke stabiliteten for å se om det er fornuftig å trekke den av grunn.

Kystverket mobiliserer oljevernfartøy for å håndtere en eventuell oljevernlekkasje. Både kystvaktskip og Kystverkets "Oljevern 04" er på vei til havaristen.

«CSL Trimnes» var på vei sørover fra Narvik da grunnstøtingen skjedde. Skipet er på 17.309 dødvekttonn, og kjører under maltesisk flagg. Det ble bygd i 1990 og eies av det canadiske rederiet Canadien Steamship Line.

Siste nytt