Publisert: , Oppdatert:

Fikk maskinproblemer

Det var natt til i dag at det oppsto lekkasje på et brennstoffrør om bord i det 117 meter lange lasteskipet CSL Elbe. Det skjedde ved Rørvik gjennom Nærøysundet. Losen om bord, Arve Turbekkmo, sørget for at nødvendig slepeassistanse kom til da lasteskipet måtte stoppe hovedmaskinen.

CSL Elbe var lastet med 9000 tonn stein på veg fra Lessremman mot Elnesvågen. Ved Rørvik oppsto det maskinproblem. Arve Turbekkmo varslet redningsskøyta Harald V og kystvaktskipet Njord. Faren i slike situasjoner med lekkasje fra brennstoffrør er at det kan oppstå brann i maskinrommet, og de ansvarlige på broa valgte derfor ganske raskt å stoppe hovedmotoren. Los Turbekkmo opplyser at redningsskøyta klarte å holde CSL Elbe i sikker posisjon til maskinproblemene var utbedret. Kystvaktskipet Njord var i stand by-posisjon i den tida lasteskipet ble holdt i ro.

- Det hele gikk heldigvis bra, og jeg fulgte med til lospunktet Grinna. Da ble skipet klarert til å kunne gå videre, og det ble klarert at losen kunne gå fra borde, sier Turbekkmo.

Siste nytt