Publisert: , Oppdatert:

Rekordstor deltagelse på beredskapsseminar

Hele 230 representanter fra hele landet deltar på Kystverkes beredskapsseminar i Bergen, der styrking av den lokale beredskapen mot akutt forurensning er hovedtema.

Statssekretær Kristine Gramstad åpnet Kystverkets beredskapsseminar i Bergen.
Statssekretær Kristine Gramstad åpnet Kystverkets beredskapsseminar i Bergen.

Statssekretær Kristine Gramstad i Fiskeri- og kystdepartementet åpnet den faglige delen av seminaret med å berømme den lokale og frivillige innsatsen under de siste års hendelser, der akutt forurensning har oppstått.

Vil følge opp anbefalinger

Siden 2007 har regjeringen bevilget over 400 millioner kroner til nye oljevernressurser og utvikling av beredskapen. Med utgangspunkt i dette presenterte hun så regjeringens videre satsning på akutt forurensningsberedskap.

Regjeringen ønsker å følge opp Kystverkets anbefaling om å styrke den lokale og kommunale beredskapen i de kommende årene, sa statssekretær Gramstad.

Det videre programmet for seminaret fokuserer på utvikling av den kommunale beredskapen og de interkommunale utvalgene mot akutt forurensning (IUA).

Fremtid og utfordringer

Kystverkets nye beredskapsanalyse, samt de fremtidige utfordringene den omtaler, er hovedtema på seminaret. Videre står oljevern i isfylte farvann på programmet, og deltagerne får i tillegg innblikk i ny oljevernteknologi. Flere leverandører av beredskapsutstyr er til stede og presenterer sentrale produkter under de to dagene i Bergen.

Målgruppen er først og fremst Norges 33 interkommunale utvalg mot akutt forurensning (IUA), men i tillegg deltar representanter fra både private og offentlige aktører som jobber innenfor beredskapsområdet.

– Det er svært gledelig med så stor deltagelse. 230 er nok det høyeste deltagerantallet vi har hatt på disse seminarene. Dette er helt i tråd med den oppmerksomheten beredskap mot akutt forurensning har, og bør ha i samfunnet. Vi har et svært godt og interessant program, men noe av det viktigste er likevel den erfaringsutvekslingen som finner sted på disse seminarene, sa beredskapsdirektør Johan Marius Ly i sin innledning.

(Presentasjoner fra konferansen er gjort tilgjengelig i høyreområdet på denne siden)

Relaterte dokumenter

Siste nytt