Publisert: , Oppdatert:

Kystverkets nye nettsider

Etter en lang og grundig prosess er Kystverkets nye nettsider endelig i bruk. Kom gjerne med tilbakemeldinger!

Kystverket har nå fått et topp moderne nettsted, som følger tekniske krav og standarder og som er bedre tilrettelagt for Kystverkets primære målgrupper.

Hva er nytt?

– Det første folk legger merke til er vel at designet og strukturen på kystverket.no er helt forandret. Gjennom farger og fontvalg har vi forsøkt å skape et moderne og maritimt uttrykk, og det er lagt vekt på færre, men tydeligere innganger til innholdet.

Nettstedet skal være nyttig, brukervennlig og troverdig, og det håper jeg at vi har fått til, sier prosjektleder Sveinung Nedregotten i Kystverkets kommunikasjonsstab.

Av ny funksjonalitet ramser Nedregotten opp ny beredskapsweb, visninger av kart fra Kystinfo og utbedret søkemotor, som blant de viktigste.

Beredskapsweb

– Vi har laget en egen modul til bruk ved større beredskapssituasjoner.  Den har vi stor tro på. Her får vi samlet all informasjon i forbindelse med hendelsen, og deler innhold med sosiale medier som Flickr (bilder), Youtube (film) og Twitter (mikroblogg). Vi fikk nylig testet denne modulen under den store kriseøvelsen SkagEx 11, og det fungerte godt, sier Nedregotten.

– I det hele tatt er det veldig mye som er nytt og forbedret i forhold til de gamle nettsidene. Teknologien bak de gamle nettsidene var fra 2006, og kan ikke sammenlignes med det vi ser nå.  Vi får et moderne nettsted, som Kystverket kan være bekjent og kanskje også litt stolt av, håper Nedregotten, som understreker at det er nå den virkelige jobben begynner.

Bare begynnelsen

– Med lanseringen av de nye nettsidene er vi langt fra ferdige. Vi har fått en helt annen plattform å stå på, men den må videreutvikles for å gjøre nettstedet så nyttig og brukervennlig som mulig. For eksempel så håper vi etter hvert å få på plass helelektroniske skjemaer, som vil gjøre hverdagen for både brukere og kystverkansatte mye enklere, sier Nedregotten.

Nettsidene er basert på Episerver CMS, og er utviklet i samarbeid med Making Waves.

Ris og ros ønskes

Siden nettstedet er rykende fersk kan det i startfasen forekomme små feil og mangler. Disse rettes fortløpende.

Kystverket er takknemlig for kommentarer om nettstedet: bugs, ris eller ros kan sendes på e-post til webansvarlig sveinung.nedregotten@kystverket.no eller send kommentarer på Twitter eller Facebook.

Siste nytt