Publisert: , Oppdatert:

Los 114 reddet tyskere

Losbåten ”Los 114” reagerte raskt, og reddet to tyske turister som hadde fått motorstopp i ruskete vær utenfor Sogndalstrand i Sokndal.

Det var mandag 12. september, klokken 12.20, at losbåtfører Åge Syvertsen fikk beskjed om å kontakte Hovedredningssentralen (HRS). Da han kontaktet HRS fikk han beskjed om at sentralen hadde vært uten kontakt med en fritidsbåt med to tyskere om bord i en halvtime.  

– Dette var ute ved Boen. Med litt ruskevær. Siden Knut Steffensen (los) var på stasjonen, fikk jeg han med (…). Vi fant personene med en gang vi kom ut til Boen. Det viste seg at styringen til motoren var i stykker. Ellers var alt i orden, og vi tok personen om bor i losbåten, skriver Åge Syvertsen i sin rapport.

– Rask og effektiv reaksjon, samt godt samarbeid mellom losbåtfører og los bidro til at denne hendelsen ble løst på en forbilledlig måte, roser losoldermann Geir Eikeland.

Både redningsselskapet og et sea king-helikopter ble mobilisert før situasjonen var klarlagt, men disse kunne avbryte operasjonen da det ble klart at ”Los 114” hadde funnet og berget de to tyskerne. Båten deres ble slept inn til Rekefjord.

Siste nytt