Publisert: , Oppdatert:

OV ”Utvær” døpt

Gå til mediasiden og last ned originalfiler

Kystverkes nye mulitfunksjonelle fartøy, OV ”Utvær”, ble døpt i Ålesund tirsdag 28. august. Gudmor er kystdirektør Kirsti L. Slotsvik.

OV ”Utvær” er det første fartøyet som, i henhold til Kystvekets fartøysfornyingsplan, skal erstatte dagens flåte - en flåte som før nyervervelsen har en snittalder på 33 år.  Fartøysfornyingsplanen fra 2007 legger opp til anskaffelse av seks nye fartøyer over en tiårsperiode. 

Kystdirektør Kirsti L. Slotsvik døper OV "Utvær" 28. august 2012.  Video: André Ulveseter/Kystverket

– Dette er rett og slett en stor dag for oss. I det nye fartøyet har vi fått langt bedre forutsetninger for å kunne utføre våre oppdrag både innen farledsvedlikehold og oljevern. Vi har nå et fartøy som er mer fleksibelt enn de andre i eksisterende flåte, det er raskere, mer effektivt, sikrere og mer miljøvennlig. Dette er noe vi har jobbet lenge for, og vi ser frem til den ytterligere fornyingen av flåten, sier daglig leder i Kystverket rederi, Sven Martin Tønnessen.

Mange egenskaper

Det nye multifunksjonelle fartøyet har spesialegenskaper knyttet opp mot den viktige oljevernberedskapen. Fartøyet har med seg oljevernegenskapene fra de eksisterende fartøyene i Kystverkets flåte. I tillegg har det helt nye egenskaper, samt kraftig forbedret kapasitet. I forbindelse med oljevern- og redningsaksjoner vil responskapasiteten i praksis være doblet. Det mest i øyenfallende er likevel det integrerte og moderne oppsamlingsutstyret som OV ”Utvær” er utstyrt med.

– Kjempeløft

Videre er fartøyet betydelig forbedret til å gjennomføre viktige vedlikeholdsoppdrag på installasjoner på strekket fra Egersund til Stad, som vil være det primære virkeområdet for OV ”Utvær”.

– Vi er veldig glade for at vi nå har fått et redskap som fungerer godt innenfor oljevern og i vedlikeholdsarbeidet langs vår utfordrende kyst. Det gjør Kystverket enda bedre i stand til å utføre de viktige oppgavene vi er satt til. Videre er det et kjempeløft med tanke på arbeidsforhold for dem som har fartøyet som sin arbeidsplass, er blant tingene gudmor Kirsti L. Slotsvik trekker frem i forbindelse med dåpen. Slotsvik er også kystdirektør, og er svært opptatt av at dette er det første av det som skal bli seks nye hovedfartøy for Kystverket.     

Fartøy nummer to i henhold til fornyingsplanene er bestilt fra Kystverket, og satt i produksjon fra Fitjar Mekaniske AS – verftet som også har levert OV ”Utvær”. Det neste fartøyet, som skal hete OV ”Skomvær”, skal etter planen leveres allerede neste vår.

  • Kontaktperson: Kurt-Ivar Gram Franck, Kystverket Rederi, tlf: 92855069
    

Fakta

OV ”Utvær”:

  • Lengde: 44 meter
  • Bredde: 12 meter
  • Fart: 14 knop
  • Kapasitet oljeoppsamling: 156 m³
  • Kapasitet kran: 2800 kg v/21,4 meter, 7000 kg/11,0 meter
  • Mannskap: 9 per skift, i 2 skift.  

Siste nytt