Publisert: , Oppdatert:

Årets fyrtårnpris til Kystverkmuseas eget fyrtårn

Under et Kystens dag-arrangement søndag 9. juni, delte fiskeri- og kystdepartementet ut Fyrtårnprisen for tiende gang. Årets vinner er Jo van der Eynden.

Jo van der Eynden er direktør for Kystverkets etatsmuseum Lindesnes Fyr, forfatter, foredragsholder, og rådgiver. Han har vært en sentral drivkraft i etableringen av etatsmuseet for Kystverket, og bidro til opprettelsen av Kystreise.no - en nettjeneste som formidler kulturtilbud og kysthistorie.

Jo van der Eynden har også jobbet aktivt med Kystens Dag i flere år og har vist et stort engasjement for å fremme kystkultur og verne norsk kysthistorie.

– Fyrtårnprisen 2013 går til Jo van der Eynden for hans arbeid som kystambassadør. I mer enn 25 år har han jobbet med kystkultur og maritim historie, og Jo van der Eynden er en person vi med rette kan omtale som et fyrtårn for kysten, sa statssekretær Hugo Bjørnstad da han delte ut Fyrtårnprisen under Kystens Dag i Risør.

Fyrtårnprisen går hvert år til noen som har utmerket seg ut over det vanlige gjennom sitt arbeid eller interesseområde, og som på denne måten har markedsført fiskeri- og kystnasjonen Norge på en positiv måte.

Tidligere vinnere er SALT (2012), Redningsselskapet (2011), Dag Lindebjerg (2010), Ingrid Espelid Hovig (2009), Steinar Olaisen (2008), WWF Norge (2007), Kystaksjonen for tsunamiofrene (2006), Forbundet Kysten (2005) og Kystvakten (2004).

Siste nytt