Publisert: , Oppdatert:

Karmøy losstasjon fikk ny losbåt

Kystverkets nyeste losbåt ”Los 124” ble mandag 25. november døpt i Haugesund. Losbåten erstatter "Los 109" som har tjenestegjort ved Karmøy losstasjon siden 1999.

Den nye losbåten er konstruert for å holde drivstofforbruk og avgassutslipp på et lavt nivå, og vil gi en besparelse på 20 prosent drivstoff i året. Dette tilsvarer ca. 20 prosents reduksjon i CO₂ utslipp.

− Mindre bunkersforbruk gir en tidsbesparende effekt som vil komme våre kunder til gode. Med ny losbåt kan vi yte enda bedre service, sier losoldermann Henry Djupvik.

Karmøy losstasjon betjenes av 30 loser og 11 losbåtførere som månedlig utfører rundt 400 losoppdrag for skipsfarten i Nord-Rogaland. Dette tilsvarer nesten 4800 losoppdrag i året. Losbåten ved Karmøy losstasjon har årlig rundt 4000 seilingstimer.

− Vi merker stor forskjell. Det er mye mindre støy og vibrasjoner, og losbåten har bedre sjøegenskaper ved at den er mykere og mer behagelig i farvannet, sier losbåtformann Kenneth Brun ved Karmøy losstasjon.

De siste seks årene har Kystverket fornyet losbåtflåten med åtte nye fartøy som er levert til ulike losstasjoner langs kysten.”Los 124” er den tiende og siste leveransen i denne serien av losbåter.

”Los 124” er en av totalt 25 losbåter som har ansvar for å bringe loser til og fra oppdrag langs norskekysten. Den er godt utstyrt og har et komfortabelt førermiljø med lavt støynivå, ergonomisk utforming og god luftkvalitet. Den har også mer miljøvennlige motorer enn sin forgjenger og har en maks fart på 26 knop.

Siste nytt