Publisert: , Oppdatert:

Kystvær-app for alle

Nå er Kystverkets app «KystVær» også tilgjengelig for iPhone. Både fritidsbåter og annen kysttrafikk kan ved hjelp av den få sikre og oppdaterte målinger om seilingsforholdene i det området de skal ferdes i.

Kystvær er en gratis og åpent tilgjengelig informasjonstjeneste for mobiltelefon, som viser vind og sikt observasjoner på utvalgte steder langs kysten. App'en er i første omgang laget for den operative tjenesten i Kystverket, og er utviklet i samarbeid med loser og trafikksentraloperatører. Android-versjonen av tjenesten ble lansert i vår.

 -          Den har blitt godt mottatt blant sjøfolket, forteller prosjektleder Harald Åsheim i Kystverket. Nå er den endelig tilgjengelig på begge mobilplattformer.

App'en er en del av et større system som har som formål å hente inn værinformasjon langs kysten. Kystverket samler informasjonen fra sensorene i en felles database – der appen er en av måtene å presentere informasjonen på.

Informasjon om vind og sikt er viktig på spesielt værutsatte strekninger, og kan være avgjørende for sjøsikkerheten.

-          Den tiden fyrene var bemannet, kunne man ringe dit for å oppdatert informasjon om værforholdene, for å kunne planlegge sjøferden trygt. Nå kan man få lignende type informasjon på mobilen, bare enda mer eksakt, forteller Åsheim. 

Det er nå plassert ut 11  målestasjoner i Sør-Norge. Ytterligere en er planlagt utplassert ved Farsund i år. Neste år vil nye målestasjoner bli utplassert. Hvor mange og hvor er foreløpig ikke bestemt.

        

Kystværapplikasjonen for mobiltelefon er gratis. 

- Kystverket tar ansvar for sjøveien -

 

 

Siste nytt