Publisert: , Oppdatert:

Bisto grunnstøtt lasteskip

Lasteskipet MS Falkland gikk fredag på grunn nord for Florø. Det 88 meter lange fartøyet, fullastet med kalkstein, sto hardt på grunn. Kystverkets slepefartøy Boa Heimdal ble kalt ut for å hjelpe.

MS Falkland var på vei til Sarpsborg da ulykken skjedde i Frøysjøen, rett utanfor Botnane. Ingen av de ni om bord kom til skade i grunnstøtingen. Ei redningsskøyte prøvde først å få havaristen av grunn, uten å lykkes. (saken fortsetter under bildet)



Her ser vi situasjonen før manøveren med å trekke havaristen av grunn tok til.

Kystverkets slepefartøy Boa Heimdal ankom stedet for å bistå. Det var fare for å slå hull på skroget, så redningsoperasjonen måtte gjøres nøye. Boa Heimdal koblet opp kamera, slik at både vår sjøtrafikksentralen i Vardø og vårt beredskapssenter i Horten kunne se alt på video, og bistå med sin ekspertise. Sammen gjorde de en vurdering av situasjonen siden tidevannet steg og det var fare for mer skade på havaristen. Det hastet å trekke havaristen av grunn, fordi det ville bli lenge til tilsvarende flo, og værmeldingene var dårlige. 

Flere taubåter kom til stedet, og rederiets egen bergingsleder. Bergingsleder ba Boa Heimdal om hjelp. Kystverkets slepebåt bisto da havaristen, og fikk, sammen med de andre taubåtene og redningsskøyta trukket havaristen av grunn. M/S Falkland fikk minimale skader på skrog, og det ble ikke registrert olje på vann. 

Siste nytt