Publisert: , Oppdatert:

Klart for fartøy nummer tre for Kystverket

Mandag 30. juni ble tildelingsbrev for det tredje av Kystverkets nye fartøyer avklart og sendt. Det nye fartøyet skal bygges av Hvide Sande Skibs- og Baadbyggeri i Danmark, og skal leveres i mars 2016.

Kontrakten på det nye fartøyet skal signeres 11. juli. Kontrakten omfatter også opsjon på et fartøy nummer fire i henhold til Kystverkets fartøysfornyingsplan. Fra før har Kystverket fått bygd, og satt i drift, OV ”Utvær” og OV ”Skomvær”. Disse går i tjeneste på henholdsvis Vestlandet og i Nordland.  
 
Fartøyet som skal levers i mars 2016 vil få navnet OV ”Bøkfjord”, og er planlagt for tjeneste i Troms og Finnmark

– Vi har hatt en god prosess i forkant av tildelingen. I alt fem verft ble prekvalifisert. Fra dette mottok vi fire tilbud, der tre av verftene lenge var med i konkurransen. Valget falt til slutt på Hvide Sande Skibs- og Baadbyggeri ut fra en totalvurdering der totaløkonomien var mest tungtveiende, forklarer prosjektleder i Kystverket, Kurt-Ivar Gram Franck. 

Skroget skal bygges i Szczecin i Polen, og så utrustes ved verftet i Danmark. Det vil bli brukt norske leverandører på mye av utstyret.

Det nye fartøyet som nå skal i bygges vil ha de samme multifunksjonelle egenskapene som de to foregående, og vil langt på veg også se likt ut.

– Det er altså snakk om et fartøy som i konsept er det samme som de to foregående. For et utrenet øye vil det se ut til å være veldig likt de to foregående, men det blir noen endringer i design. Kystverket får mye god båt for pengene. Vi har også med oss erfaringene som er gjort med ”Utvær” og ”Skomvær” inn i dette prosjektet.  I tillegg er verftet leverandør av danskenes bøyefartøyer, og de erfaringene er også med inn, forklarer Gram Franck. 

Siste nytt