Publisert: , Oppdatert:

Nye spesialvarsler for bølger

Nye og utvidede bølgevarsel for spesielt utsatte strekninger langs norskekysten er nå klare til å tas i bruk av sjøfarende.

Kystverket har gjennom samarbeid med BarentsWatch og forskningsstiftelsen Polytec utviklet et bølgevarsel som gjør det lettere å ferdes trygt på havet. Ved bruk av ny teknologi kan informasjonen nå presenteres, tilrettelegges og distribueres mer fleksibelt. 

Tjenesten tar hensyn til bunntopografien i området, samt lokal vind for mer nøyaktighet. Dette gjør det mulig å planlegge tryggere seilas og fiskerirelatert aktivitet. Nytt er også at tre nye områder langs kysten er lagt til: Lopphavet, Vågsfjordbassenget og Jomfruland. Sistnevnte er spesielt interessant i forhold til trafikken av fritidsbåter nå i sommer. De andre utsatte områdene inkluderer Hustadvika, Breisundet, Stad, Sletta, Boknafjorden. 

- Kystverket jobber kontinuerlig med tiltak for å øke sjøsikkerheten. Dette bølgevarselet blir til umiddelbar nytte for de sjøfarende, og vil bidra til å forebygge ulykker langs kysten vår, sier avdelingssjef i Kystverket, Jon Leon Ervik.

Informasjonen vil etter hvert også vises direkte på kartplottere ombord på båter og på mobile applikasjoner.  

Les mer om spesialvarselet her.
Bølgevarslene finner du her 

 

De avmerkede område viser hvilke strekninger og områder der slike bølgevarsler er tilgjengelige. 

Siste nytt