Publisert: , Oppdatert:

Pressekonferanse om U-864

Kystverket inviterer til pressekonferanse tirsdag 20. mai kl 11:30 for å orientere om sine faglige konklusjoner og anbefalinger vedrørende ubåten U-864 på havbunnen utenfor Fedje.

Tirsdag 20.mai klokka 11.30 legger Kystverket fram sin endelige anbefaling til Samferdselsdepartementet om vraket av ubåten U-864, som ligger på havbunnen utenfor Fedje.

Kystverket fikk i 2012 i oppdrag av den daværende regjeringen å foreta ytterligere utredninger av ulike alternativer med sikte på heving av kvikksølvlasten eller tildekking av båten på havbunnen.

Kystverket har i sitt arbeid frem mot anbefalingen benyttet seg avden beste nasjonale- og internasjonale fagekspertise som finnes på disse områdene.
Det er gjort en ny meget grundig kartlegging av vraket av U-864, blant annet for å finne ut hvordan tilstanden til vraket er, hvordan vraket ligger på havbunnen og hvordan forurensningssituasjonen er i og omkring vraket.

Kystverket inviterer til pressemøte for å orientere om sine faglige konklusjoner og anbefalinger.

Møte holdes på
RADISSON BLU HOTEL NORGE BERGEN, TIRSDAG 20. MAI (i morgen) KLOKKA 11.30.

På pressemøtet vil representanter for ledelsen i Kystverket være til stede, sammen med representanter for den eksterne fagekspertisen Kystverket har benyttet seg av i arbeidet frem mot sin endelige faglige anbafaling av håndteringen av U-864.

Henvendelser i forkant av pressmøtet kan skje til kommunikasjonsdirektør Solveig Moe Frøland i Kystverket, tlf. 92208089. E-post: Solveig.moe.froland@kystverket.no

Siste nytt