Publisert: , Oppdatert:

OV ”Skomvær” i bergingsaksjon i Andenes havn

Kystverkets fartøy OV ”Skomvær” deltar i en aksjon i Andenes havn, der de prøver å forhindre at en arbeidslekter synker i havnen.

Arbeidslekteren er rundt 50 meter lang og cirka 15 meter bred, og er brukt i anleggsarbeid til blant annet frakt av stein.  Det var under slep inn mot Andenes havn rundt kl 17. 30 fredag ettermiddag at lekteren traff moloen.

– Da de forsøkte å slepe lekteren inn på nytt, oppdaget de at den tok inn vann, forklarer skipsfører Eilif Gabrielsen på Kystverkets OV ”Skomvær”. 

Fredag kveld jobber mannskapet på OV ”Skomvær” sammen med mannskapet fra ei redningsskøyte med å forhindre at lekteren synker. De bruker pumper fra Kystverket, Redningsselskapet og det lokale brannvesenet. I tillegg er ytterligere ei redningsskøyte på veg for å bistå i operasjonen. 

– Akkurat nå jobber vi hardt med å få pumpet ut vann, men per tiden tar den inn mer enn vi klarer å pumpe ut. Men vi har klart å losse alt som inneholder olje fra lekteren, fortalte Gabrielsen litt over klokken 22.00 fredag kveld.

Dykkere er på veg, og skal forsøke å tette hullene i lekteren.  

Siste nytt