Publisert: , Oppdatert:
- Gro Kibsgaard-Petersen

Anbudet åpnet

I dag kl 12 gikk fristen ut for å levere tilbud i anbudskonkurransen ”tilbringertjenesten los på sjø”. Kystverket har mottatt tilbud fra flere tilbydere innen fristen.

Det har kommet inn tilbud både på enkeltområder og alle de syv områder under ett.

– Med tanke på antallet prekvalifiserte tilbydere, hadde vi forventet en del frafall. Vi er positivt overrasket over antallet innleverte tilbud og ser frem til å gjennomføre forhandlinger utover høsten, forteller seniorrådgiver for Innkjøp og anskaffelser i Kystverket, Per Erik Juvkam.

Nå begynner den omfattende oppgaven med å evaluere alle tilbudene. De innkomne tilbudene og prosessen videre vil være omfattet av taushetsplikt. Kystverket har opprettet en arbeidsgruppe for å gjennomgå og evaluere de tilbudene vi har mottatt. Arbeidsgruppen vil benytte seg av DNV GL og Advokatfirmaet Kluges kompetanse i arbeidet. Målet med evalueringer er å finne den leverandøren som kan gi Kystverket den beste tjenesten. Etter planen skal det gjennomføres forhandlinger med leverandører i uke 35. 

Etter forhandlingene vil tilbyderne få to uker til å revidere tilbudene sine etter tilbakemeldinger gitt i forhandling. Antatt leveringsfrist for reviderte tilbud vil da være i slutten av uke 37.

– Før vi vet utfallet av konkurransen vil vi muligens måtte gjennomføre flere forhandlingsrunder.  Hvorvidt det blir snakk om videre drift i regi av Kystverket for deler av tjenesten vil derfor tidligst bli klart etter at de reviderte tilbudene er evaluert, forteller losinspektør Hans Morten Midtsand.

Siste nytt