Publisert: , Oppdatert:

100 skjær får merke etter kampanjesuksess

Nesten 1500 tips til skjær som bør merkes kom inn til kampanjen ”Merk skjæret”. Nå har kystverket kommet frem til hvilke 100 av disse som skal merkes i løpet av 2016.

Her kan dere se hvor samtlige 100 skjær som skal merkes er lokalisert.

Ifølge Finans Norge, som er interesseorganisasjonen til landets forsikringsselskaper, ble det satt ny rekord i antallet skadesaker og -utbetalinger til småbåteiere i 2014. Hele 8700 skadesaker ble registrert, og 406 millioner kroner ble betalt i skadeerstatning. Det var en økning på 38 prosent fra året før.

Massiv respons
Som en konsekvens av dette tok Gjensidigestiftelsen og Kystverket initiativet til kampanjen ”Merk skjæret”. Responsen var stor blant småbåteiere og lokalbefolkning langs hele kysten, og i alt ble det plottet inn og beskrevet nesten 1500 skjær i en digital kartløsning.

– Vi er veldig takknemlige for det store engasjementet og alle tipsene som kom inn.  Ideelt skulle vi gjerne merket alle farlige skjær. De 100 som nå er prioritert er imidlertid noen av de som vurderes som farligste langs norskekysten, sier Veslemøy Rue Barkenes, leder for nasjonale prosjekter i Gjensidigestiftelsen.

Krevende prioritering
– Vi har gjort en grundig analyse av samtlige tips som er kommet inn, og vi sitter nå igjen med en liste på 100 skjær som skal merkes, sier koordinator Thor Messel i Kystverket.

– Antallet tips om det respektive skjæret, trafikkgrunnlaget i området og rapporterte hendelser er blant kriteriene som er vurdert, sier han videre 

Alle nymerkede skjær vil bli plottet inn i elektroniske kartsystemer, samt i nye utgaver av fysiske kart. Kystverket tar forbehold om mulige justeringer hvis bunnforholdene viser seg å være så utfordrende at det kompliserer monteringen betydelig.

Her kan dere se hvor samtlige 100 skjær som skal merkes er lokalisert.

Siste nytt