Publisert: , Oppdatert:

- Vi kan velge den optimale turen før avgang

Det sier sjøfolk etter at bølgevarseltjenesten er videreutviklet, og flere områder innlemmet i tjenesten. Se filmen om hvordan tjenesten gjør transport på sjø tryggere.

I denne nye filmen får du vite mer om hvordan bølgevarselet gjør sjøveien sikrere og mer miljøvennlig å ferdes i. Espen Pedersen, overstyrmann Boreal Transport.
- Vi vil aller helst ha et så nøyaktig bilde av bølgene til enhver tid, med et godt bølgevarsel kan vi velge den optimale ruta allerede før avgang, sier Espen Pedersen (bildet). Han er overstyrmann på Boreal Transport.

- Bølgevarsel og værmelding er det vi sjekker på forhånd, både av komfort- og sikkerhetsmessige grunner, sier Knut Storø, kaptein på Hurtigruten.

Begge forteller om sine erfaringer med bølgevarseltjenesten i filmen.

Bølgevarselet fra BarentsWatch gjør det tryggere å ferdes langs utsatte farleder. Tjenesten er utviklet for Kystverket og BarentsWatch av forskningsstiftelsen Polytec.

Bølgevarseltjenesten omfatter nå store områder rundt Rolvsøy, Vestfjorden, Folda og Trondheimsleia. Visning og navigasjon på portalen har også fått en oppgradering.

Du kan lese mer om Bølgevarselet her.

Siste nytt