Publisert: , Oppdatert:
- Pål Are Lilleheim

Ny avdelingsdirektør for kystforvaltningsavdelingen

Sven Martin Tønnessen (44) blir ny avdelingsdirektør for Kystforvaltningsavdelingen i Kystverket. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Kystverket rederi.

Sven Martin Tønnessen, fra Lista men bosatt på Vigra utenfor Ålesund, blir ny KFA-direktør i Kystverket.

– Jeg gleder meg til nye oppgaver og nye utfordringer, i en spennende etat som jeg kjenner godt. I tillegg til utdypnings og utbyggingstiltakene handler dette oppdraget om det langsiktige og det strategiske i og for farleden. Heldigvis så starter vi ikke fra bunnen. Det er mange dyktige medarbeidere i avdelingen, og jeg regner med at jeg får en bratt læringskurve. Jeg ser frem til å jobbe med både avdelingen og resten av fagområdet, og jobbe videre fra det grunnlaget som allerede ligger der, sier Sven Martin Tønnessen.

Tønnessen begynte i Kystverket i 2005, da han ble ansatt som daglig leder for Kystverket rederi. Han kommer fra Lista i Vest-Agder, og er utdannet sivilingeniør i elkraftkraftteknikk. Før han kom til Kystverket jobbet han som divisjonsleder ved Hafslund Nett. Han har også erfaring fra Jernbaneverket og Viken Energinett som utreder, planlegger og prosjektleder.

Tønnessen starter i stillingen som avdelingsdirektør 1. august.

Siste nytt