Publisert: , Oppdatert:
- Anne Grethe Nilsen

Utvider KystVær app'en til hele norskekysten

Fra desember kan sjøfarende som bruker Kystverkets app «KystVær» få vind- og siktvarsler for 100 utsatte kyststrekninger.

− App'en som i dag viser været i Sør-Norge har blitt godt mottatt blant sjøfolket. Over 15 000 har lastet ned app'en. Vi håper at enda flere vil ta den i bruk nå som vi utvider tjenesten til å gjelde hele kysten, opplyser prosjektleder Harald Åsheim i Kystverket. 

App’en «KystVær» har siden 2013 vist vind- og siktmålinger for 15 utsatte kyststrekninger i Sør-Norge. På sensommeren vil den vise vind- og siktmålinger fra tilsvarende strekninger langs hele kysten.

− En av disse målerene skal settes opp basert på ønsker fra publikum. Vi oppfordrer derfor båtfolk som ferdes langs kysten om å komme med forslag til aktuelle steder på vår Facebook side, sier Åsheim. 

Et verktøy for god planlegging

App’en  gir tilgang på oppdaterte og nøyaktige målinger av vind- og siktforhold slik at man enklere kan planlegge trygg seilas langs kysten. 

De utvidede vindmålingene hentes direkte fra værsensorene til Meteorologisk Institutt. Målingene lastes ned hver time og oppdateres hvert 10. minutt innen den timen. Sjøfarende vil da kunne se tendensen på vinden, og om den er økende eller synkende.

Tilgjengelig og gratis for alle

Informasjon om vind og sikt er spesielt viktig på spesielt værutsatte strekninger, og kan være avgjørende for trygg ferdsel til sjøs.

App’en ble i første omgang laget for Kystverkets loser og sjøtrafikkledere for å gi sanntidsinformasjon om sikt og værforhold i skipsleden, men tjenesten er i ettertid blitt gjort tilgjengelig for alle som ferdes langs kysten. 

«KystVær» er gratis og åpen for alle via Google Play (Android) og App store (til iPhone og iPad).

                         

Fakta

Siste nytt