Publisert: , Oppdatert:
- Anne Grethe Nilsen

Rydder strandsonen for drivgods

Kystverket har engasjert Flåm Guideservice til å rydde strandsonen i Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden for drivgods som ligger igjen etter vinterstormene i fjor. Arbeidet pågår denne uka.

― Mye av drivgodset fra stormene har lagt seg i strandsonen. Vi velger å fjerne dette nå for å unngå at det driver ut i sjøen og skaper problemer for båttrafikken når den neste stormen kommer, opplyser sjøtrafikksentralsjef Terje Alling i Kystverket.

Det er spesielt områdene Simlenes og Digerubukti i Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden ut mot utløpet mot Sognefjorden som skal ryddes.

Drivgodset består av skogs- og bygningsrester og vil deponeres på en nedlagt ferjekai i Aurland. Deretter vil det fraktes bort med kranbil. Arbeidet utføres i samarbeid med Flåm Havnevesen som tar ansvar for transport og deponi av det innsamlede materialet.

― Vi har avklart med havnevesenet at i stedet for å fjernes vil naturlig skogsavfall som trær og greiner kan trekkes opp på land der det vil være naturlig. Bygningsrester og annet avfall blir fjernet dersom det står i fare for å komme ut i fjorden, sier Alling.

I desember i fjor fjernet Kystverket store mengder drivgods i Aurlandsfjorden etter skolebåtruta, som går mellom Flåm, Aurland og Sogn, fikk problemer med å holde rutetiden på grunn av mye drivgods i fjorden.

Siste nytt