Publisert: , Oppdatert:
- Ane Eide Kjæraas

Kystverket er i beredskap for uværet "Tor"

Kystverket samarbeider med andre beredskapsmyndigheter for å være best mulig forberedt når uværet "Tor" nå treffer kysten.

Kystverkets trafikksentraler følger skipstrafikken tett, og har beordret flere skip bort fra utsatte ankringsplasser, sier seniorrådgiver Rune Bergstrøm. Foto: Kystverket

Koordinert av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) hadde Kystverket og flere andre beredskapsetater et møte i formiddag, der innsats og tiltak ble besluttet. Uværet er har kommet inn over Norge og vil kunne gi orkan fra Stad til Rørvik.

Gjennomfører beredskapstiltak

– Kystverket har derfor gjennomført en rekke tiltak for å trygge sjøtrafikken langs kysten, spesielt i den mest utsatte strekningen, sier seniorrådgiver Rune Bergstrøm, i Kystverket.

Blant tiltakene han forteller om er Kystverkets slepefartøy BB "Supporter"plassert sør for Stad, for så raskt som mulig kunne bistå eventuelle fartøy med problemer.

Kystverkets trafikksentraler følger skipstrafikken tett, og har beordret flere skip bort fra utsatte ankringsplasser.

Skip i høy beredskap

– Skip som ligger til anker er bedt om å holde høy beredskap. Fem utenlandske fartøy på vei til andre land, har søkt om såkalt "shelter" i norsk farvann til uværet er over. Lostjenesten vil ta vanlige værforbehold, sier Bergstrøm.

Når skip til anker holder høy beredskap, betyr det i praksis at de har motoren i gang. Slik kan kan det reageres raskt om skipet kommer i drift. Da Full City i sin tid grunnstøtte, lå fartøyet til anker uten motorer i gang.

Det er forventet at været vil nå sitt høydepunkt i løpet av dagen og natten og bevege seg nordover fra Hordaland. I enkelte områder kan det bli strømbrudd, og utfall av mobilsamband.

Kriseinfo.no oppdateres situasjonen.

Siste nytt