Ny status Innseiling Oslo

Utbyggingsleder Frøydis Rørtveit Stensvik gir status for prosjektet Innseiling Oslo:
Prosjektet Innseiling Oslo er nå ferdig med utdypningen på grunne 18 (Dynaløpet). Det blir en pause i anleggsarbeidet fram til 1. mai.
Tre grunner gjenstår; grunne 16 (Tangenflua), grunne 17 (sør for Rambergskårflua, på andre siden av kommunegrensen) og grunne 23 (Søndre Steilesanden). Alle disse tiltaksstedene ligger i Nesodden kommune.
Nesodden kommune har gitt igangsettingstillatelse for utdypingen av grunne 16. Kystverket har inne søknad om slik tillatelse også for grunne 17 og 23.
Her kan du se hvordan saksgangen er i et utbyggingsprosjekt.
Utarbeider risikoanalyse
I tråd med Fylkesmannen i Oslo og Akershus sine betingelser skal det utarbeides en risikoanalyse for grunnene som skal godkjennes av Fylkesmannen før tiltakene starter.
En midlertidig merking av Spro havn er under planlegging.
Etter at utdypingen er ferdig vil prosjektet med nyoppmerking av nautiske installasjoner av farleden starte.
17 betongfundamenter
Det vil i forbindelse med etablering av nye lykter og merker, være behov for 17 store betongfundamenter. Disse er lyst ut som offentlig anbudskonkurranse.
Fundamentene skal produseres på land, og bli løftet ut til sin posisjon med kranbåt. Selve merkearbeidet består av om lag 150 arbeidsoperasjoner og skal utføres av Kystverket Rederi. Dette arbeidet er krevende og vil foregå over tid. Det vil være ferdigstilt i 2017.
Fakta
Prosjektet:
- Oslo har Norges største gods- og passasjerhavn.
- I 2010 ankom 4.271 skip havna. Brutto tonnasje for anløpende skip var da 69.403000 tonn.
- 24 små grunner, fra Drøbak til indre Oslofjord, skal fjernes for å øke dybden i hovedfartsåra fra 11 til 14 meter og gjøre sjøferdselen tryggere.
- Det er planlagt å fjerne 88.000 kubikkmeter fast masse, altså fjell. Disse steinmassene deponeres til underfylling av en planlagt molo i Spro havn på Nesodden.
- Totalt er prosjektet, med utdyping og merking, budsjettert til om lag 160 millioner kroner.
- Wasa Dredging er entreprenør for utdypingsprosjektet, mens HR Prosjekt har byggeledelsen.
Kontaktpersoner i Kystverket:
- Havne- og farvannssjef Harald Andreassen, tlf. 900 77 605
harald.andreassen@kystverket.no - Kommunikasjonsrådgiver Marianne Henriksen, tlf. 91916029 marianne.henriksen@kystverket.no
Her kan du følge Innseiling Oslo på Facebook.
Slik er saksgangen i et prosjekt:
Siste nytt
-
Ny podkast: Teknologi og mennesket som "sensor"
Hør Odd Sveinung Hareide fortelle om lostjenesta, innovasjon og digitalisering i Kystverket.
-
Høring av forskrift om kommunal beredskap mot akutt forurensning
Kystverket forslag til forskrift om kommunal beredskap er nå ute på høring. Forskriften vil erstatte forurensningsforskriften kapittel 18A om kommunal beredskap mot akutt forurensning.
-
Hør podkaster fra Kystverket
I samarbeid med Lørn.tech har Kystverket spilt inn en podkastrekke, der de overbyggende temaene er teknologi, utvikling og innovasjon. I podkastene blir vi også bedre kjent med Kystverket og etatens samfunnsansvar og oppgaver.
-
Anbefaler nasjonalt maritimt responssenter
Sjøfartsdirektoratet og Kystverket har utarbeidet forslag til maritim strategi for digital sikkerhet. Etatene kommer med flere konkrete anbefalinger, inkludert etablering av nasjonalt responssenter.
-
Ny organisering av Kystverket frå 1. januar
– Brukarar og samarbeidspartnarar skal ikkje merke noko til organisasjonsendringa vår. Vi er framleis til stades langs heile kysten, med dei same oppgåvene – og med minst like høg servicegrad som før, seier kystdirektør Einar Vik Arset.
- Gå til nyhetsarkiv