Publisert: , Oppdatert:
- Ane Eide Kjæraas

U-864: Kontrakter inngått med Rambøll og Reinertsen

De to entreprenørene Rambøll og Reinertsen AS skal ha hver sin viktige rolle i miljøovervåkningsprogrammet når støttefyllingen skal etableres ved U-864.

Miljøovervåkningen under etableringen av støttefyllingen vil være blant de mest omfattende som har blitt gjort ved norske undervannsoperasjoner. (Illustrasjonsfoto: Kystverket)

Arbeidet med å sikre at de maritime operasjonene som gjennomføres under byggingen av støttefyllingen ikke fører til ytterligere kvikksølvforurensning har høy prioritet for Kystverket. Dette har ført til at miljøovervåkningsprogrammet er blant de mest omfattende som noen gang er gjennomført ved norske undervannsoperasjoner. Kystverket har derfor gjennomført en offentlig anbudskonkurranse og det har blitt tildelt kontrakter til selskapene Rambøll og Reinertsen AS som følge av dette.  

-          Rambøll og Reinertsen har solid erfaring på dette området og vil ha hver sin viktige oppgave under operasjonene, sier prosjektleder for U-864 Hans Petter Mortensholm.

Rambøll:

Rambøll skal sikre en tredjeparts- kontroll av miljøovervåkingsprogrammet. Tjenesten skal sikre en objektiv kontroll av at Kystverkets miljøkrav og akseptkriterier følges av både utfører og Kystverkets prosjektorganisasjon. Rambøll skal løpende gi Kystverkets ledelse oppdateringer på situasjonen underveis i operasjonen.

Les mer om Rambøll: www.ramboll.no

Reinertsen AS:

Reinertsen skal opptre som Kystverkets representanter ombord i de to fartøyene entreprenøren Van Oord skal bruke i forbindelse med støttefyllingsoperasjonen. Reinertsen skal sikre at Kystverket mottar korrekt informasjon, inkludert faglige vurderinger underveis i operasjonen. Videre skal Reinertsen sikre at kontraktsspesifikasjonene i kontrakten mellom Kystverket og Van Oord følges.

Les mer om Reinertsen AS: www.reinertsen.no

Siste nytt