Publisert: , Oppdatert:

Kystverket.no i ny drakt

Kystverkets nettsider har fått en teknisk oppgradering og en visuell ansiktsløftning. Kom gjerne med tilbakemeldinger!

Kystverket tar ansvar for sjøveien.; Foto: Rune Nylund Larsen
Kystverket tar ansvar for sjøveien.; Foto: Rune Nylund Larsen

I dag framstår kystverket.no i ny drakt. Nettstedet har først og fremst vært gjennom en teknisk, visuell og navigasjonsmessig oppgradering. Mye av tankegodset, og stort sett alt innholdet, fra det gamle nettstedet er beholdt.

– Med de nye nettsidene våre ønsker vi å bli enda tydeligere overfor brukerne våre, og fremstå som en troverdig og moderne maritim etat, sier kommunikasjonsdirektør Solveig Moe Frøland.

Hva er nytt?
– Det første folk legger merke til er trolig at designet på nettsidene er endret, spesielt på forsiden. Her har vi prøvd å tydeliggjøre snarveier til sentralt og etterspurt innhold, forteller webansvarlig i Kystverket, Sveinung Nedregotten.

Snarveiene er først og fremst valgt ut i fra besøksstatistikk, og vil kunne endres i takt med popularitet/nytte og sesong.

– En veldig stor del av besøket vårt er til temaene bak snarveiene. Da er det fornuftig å gi brukerne enklere innganger, forklarer Nedregotten.

Nettstedet er også skreddersydd for mobiltelefon med såkalt responsivt design, og har derfor et litt ”enklere” og ryddigere oppsett enn tidligere.

Teknisk
Nedregotten understreker at dagens oppgradering først og fremst er størst ”under panseret” på løsningen, og dette er i utgangspunktet ikke så synlig for brukerne.

– Motoren i kystverket.no, selve publiseringsløsningen, har fått en kraftig oppgradering. Vi har gjort et stort sprang fra den tidligere løsningen, som primært var utviklet i 2011. Dette gir oss helt andre muligheter for videreutvikling på litt sikt. Det betyr også at vi er oppdatert i forhold til tekniske krav og standarder, forteller Nedregotten.

Foreløpig inneholder ikke de nye nettsidene veldig mye ny funksjonalitet. Dette vil det komme mer av framover.

Siden nettstedet er rykende fersk kan det i startfasen forekomme små feil og mangler. Disse rettes fortløpende.

Vi er takknemlig for kommentarer om nettstedet: bugs, ris eller ros!

Siste nytt