Kyst- og havnekonferansen 2016: Oppgangs-, nedgangstider eller begge deler i nord?
Kystverket Troms og Finnmark inviterer nok en gang til sin årlige Kyst- og havnekonferanse i Honningsvåg. Konferansen i år er den tolvte i rekken og går av stabelen 27. og 28. september.
Konferansen er rettet mot administrativ og politisk ledelse i kommune, havnestyrer og havneledelse, næringsliv og organisasjoner med interesser og behov i maritim virksomhet og utvikling i nord. Og den byr også i år på spennende tema innenfor næring, samferdsel, forskning og utvikling.
– Endrede vilkår innenfor de ulike næringene i nord byr på nye muligheter og utfordringer. Lønnsomheten innen havbruksnæringen når nye høyder, fiskeri- og havbruk er derfor mer i vinden enn noensinne. Samtidig som oljenæringen sliter med redusert lønnsomhet viser oljenæringen stor interesse for å starte leteaktivitet i Barensthavet sør-øst. Sentrale politikere og forskningsmiljøer peker på potensialet som ligger i den blå bioøkonomien, undersjøiske mineraler og den potensielle energien som finnes i havet. Vi ønsker å sette fokus på innovasjon innenfor de ulike driverne i nord, forteller Jan Morten Hansen, fungerende regiondirektør for Kystverket Troms og Finnmark.
Det endelige programmet for konferansen er forventet å foreligge tidlig i september, men noen av temaene er allerede klare:
- Fiskeri, havbruk og reiseliv opplever oppgangstider, hva gjør næringen for å utnytte dette i fremtiden?
- Olje- og mineralnæringen opplever nedgangstider, hvordan omstilles disse for å skape ny aktivitet?
- Plangrunnlaget for nasjonal transportplan er lagt frem. Hvordan møter transportetatene drivernes behov i plangrunnlaget til NTP 2018–2029?
Så sett allerede nå av datoene 27. og 28. september i din kalender!
Siste nytt
-
Innovasjon og utvikling på mange plan
Kystverket er en stor etat med mange ulike fagmiljøer. Hvordan sørger Kystverket for at det mangeartede FoU-arbeidet i etaten er kjent og kan skape gode synergier? 40 ansatte fra de fleste fagmiljøer i Kystverket var denne uka samlet i Ålesund for å dele erfaringer om sine ulike utviklingsprosjekter.
-
Bytter ut velkjent landemerke
Fyrlyktene har vist vei langs norskekysten siden slutten av 1800-tallet. Nå skiftes mange ut med mer moderne, miljøvennlige og effektive sektorlykter.
-
Vaktskifte for verdens nordligste fyr
Norsk Polarinstitutt og Kystverket har de senere årene gjennomført en storstilt modernisering av navigasjonsinnretninger på Svalbard. Nå er Brandalspynten ved Ny-Ålesund fornyet, det som er den aller nordligste fyrlykten som finnes på jorda.
-
Høyteknologi styrker beredskapen til sjøs
Sensordata, fly og droner i et lukket intranett til sjøs: Kystverket har utviklet et maritimt bredbånd som vil styrke kommunikasjonen og samhandlingen til fartøy og fly i statlig operativ virksomhet. Som et av de første land i verden.
-
Fører tilsyn med hevingsoperasjon
Heving av den russiske tråleren Bukhta Nadzdnik, og klargjøring for slep, er godt i gang med hjelp av kranfartøyet «Gulliver». Fartøyet kom i brann og sank ved kai i Tromsø i september.
- Gå til nyhetsarkiv