Publisert: , Oppdatert:

Kystdirektøren: – En fremtidsrettet etat

Hvordan Kystverket tilpasser seg omgivelser som er i endring, var hovedtemaet da kystdirektør Kirsti L. Slotsvik inviterte til miniseminar i Ålesund. Tittelen på seminaret var «Full fart forover»

– For oss handler det om å vise frem deler av alt det spennende arbeidet som Kystverket gjør i det daglige. Oppgaver som vi utfører for å realisere vår visjon om å utvikle kysten og havområdene til verdens sikreste og reneste, forklarer kystdirektør Kirsti L. Slotsvik.

Det sier hun, vel vitende om at det er svært begrenset hva de klarer på presentere i løpet av et miniseminar.

– Det blir en liten flik, men likevel nok til å få frem et godt bilde av det omfattende ansvarsområdet som Kystverket har, og den betydelige og gode jobben som gjøres, understreker kystdirektøren.

Innovative

Slotsvik holdt selv åpningsinnlegget i miniseminaret, der hun hadde invitert etatsledere, samarbeidspartnere og venner av Kystverket. Kystdirektøren var blant annet innom temaet omgivelser i endring, og hvordan Kystverket møter disse endringene med kompetanse og effektivitet. 

– Vi har svært mange dyktige folk i våre rekker, og i det nye landskapet er det å være innovative og fremtidsrettet en viktig faktor. Som kystdirektør er det derfor veldig kjekt å bruke dette miniseminaret til å vise frem nettopp dette: dyktige ansatte, som evner å se fremover og å se nye løsninger – samtidig som vi ivaretar det som samfunnsoppdraget vårt påkrever her og nå, påpeker Slotsvik.

– Nyttig

I løpet av seminaret var kystverkets egne avdelingsdirektører innom temaene drivere og intensiver for sjøtransport, fremtidsrettede navigasjonsinnretninger, digitalisering og effektivisering, modernisering av sjøsikkerheten, samt oljevernberedskapen i et fremtidsperspektiv. Miniseminaret ble avsluttet med en middag i de nye lokalene til hovedkontoret for Kystverket, på Skaneskaia i Ålesund.

– Det er trivelig, og samtidig nyttig, å invitere gode venner og samarbeidspartnere for Kystverket på et måltid og litt kulturelt påfyll, der vi også kan vise frem våre nye og tidsriktige lokaler, sier kystdirektøren.      

Siste nytt