Publisert: , Oppdatert:
- Sveinung Nedregotten

Kyst- og havnekonferansen 2016: Oppgangs-, nedgangstider eller begge deler i nord?

I neste uke starter Kystverkets årlige kyst- og havnekonferanse i Honningsvåg. Det er fortsatt mulig å melde seg på.

Kystverket Troms og Finnmark ønsker velkommen til kyst- og havnekonferansen 2016. Foto: Sigbjørn Henriksen / Kystverket

Konferansen i år er den tolvte i rekken og går av stabelen 27. og 28. september.

Konferansen er rettet mot administrativ og politisk ledelse i kommune, havnestyrer og havneledelse, næringsliv og organisasjoner med interesser og behov i maritim virksomhet og utvikling i nord. Og den byr også i år på spennende tema innenfor næring, samferdsel, forskning og utvikling.

Noen av årets tema er:

  • Fiskeri, havbruk og reiseliv opplever oppgangstider, hva gjør næringen for å utnytte dette i fremtiden?
  • Olje- og mineralnæringen opplever nedgangstider, hvordan omstilles disse for å skape ny aktivitet? 
  • Plangrunnlaget for nasjonal transportplan er lagt frem. Hvordan møter Kystverket samferdselsbehovene langs kysten i nord?

> Se programmet for årets konferanse

– Konferansen handler om samfunnsutvikling og hva som skjer i forhold til næringer i vår region. Vi ønsker å ta temperaturen på regionen og få enda bedre innsikt i hva som skjer i nord, forteller regiondirektør i Kystverket Troms og Finnmark, Jan Morten Hansen.

Et viktig møtested

Konferansen har vokst seg stor siden starten i 2004, og har blitt et viktig møtested for næringer og innbyggere i Troms- og Finnmark, der Kystverket henter inspirasjon og nyttige innspill.

– Denne konferansen er blitt en viktig møteplass for næringer og innbyggere, et sted hvor man blir hørt og kan komme med sine innspill og spørsmål relatert til kyst, havn og farleder. På denne måten kan også Kystverket bli bedre, ved at vi får informasjon og innspill om infrastrukturen langs kysten, sier Hansen.

Fristen for påmelding til konferansen er gått ut, men i følge Hansen er ikke dette noe problem dersom du skulle ønske å delta.

– Det er bare å ta kontakt med Kystverket Troms og Finnmark, så vil dette ordne seg.

Siste nytt