Publisert: , Oppdatert:
- Pål Are Lilleheim

Dåp for ny tilsynsbåt

– Det er som en av gutta sa: Det er som å komme til himmelen, sa leder for Kystverkets tilsynslag på Skjervøy, Trond Asbjørn Seppola, om den nye båten som nå skal i tjeneste i Troms og Finnmark.

MS Lyngøy ble døpt i Ålesund fredag 27. januar, av gudmor Tove Strømmen. Den nye tilsynsbåten skal gå i tjeneste i Troms og Finnmark, og det er tilsynslaget som har tilholdssted på Skjervøy som skal ta Lyngøy langs kysten og til tjenestestedet.

– Helt annen verden

MS Lyngøy er tilpasset oppgavene og området den skal operere i, og tilsynslaget har fått være med på prosessen frem til dåpen. De som skal bruke det nye verktøyet til tilsyns- og vedlikeholdsarbeid på navigasjonsinnretninger er veldig godt fornøyd med resultatet.

– Det kommer til å bli en helt annen verden, sammenlignet med det vi har hatt, er Trond Seppolas umiddelbare kommentar når han blir spurt om hva han tenker om deres nye farkost.

– Den er fire meter lenger enn den vi har hatt til nå, og fartene er en helt annen. Og ikke minst; det er en helt annen komfort enn det vi er vant med. Det var en av gutta som sa det enkelt: Det er som å komme til himmelen, smiler Seppola.

Han ser frem til å ta Lyngøy nordover. – Det kommer til å bli ei fin arbeidsuke.

Etter noen siste justeringer ved verftet Maritim Partner i Ålesund, går turen altså til Troms og Finnmark. MS Lyngøy er ventet å være i operativ drift i slutten av februar.  

Enda en tilsynsbåt

Lyngøy er 13,75m lang og 3,88m bred og bygd i aluminium med forsterket skrog. Den har en toppfart på 36 knop.  

Kystverket har ytterligere en tilsynsbåt i bestilling hos Maritime Partner. Denne skal gå i tjeneste i region Vest, og er planlagt levert rundt påsketider. Denne vil være litt annerledes enn Lyngøy, med blant annet er større arbeidsdekk og lem i baugen.

Lurer du på hva et tilsynslag jobber med? Her kan du lese mer.

Siste nytt