Publisert: , Oppdatert:
- Gro Kibsgaard-Petersen

Losene bytter ut drosje med elbil

Losenes skyss på land til og fra oppdrag blir fra i dag av både billigere og mer miljøvennlig. Losene i Brevik bytter nå ut drosjeregninger med elbil.

Losene i Brevik skal kjøre elbil i stedet for drosje. Foto: Kystverket.

Losene i Brevik har mange og korte losoppdrag, omtrent 5000 losoppdrag per år. Det betyr at losene har stort behov for skyss på landeveien til fartøyer som venter på los ulike steder i Grenland, Kragerø, Larvik, og Sandefjord. Når et losoppdrag er tildelt forventer kunden rask respons. Tid er penger, også for kundene.

Til nå har transporten i stor grad foregått med drosje. Et ønske om spare både miljø og penger har nå resultert i en prøveordning med bruk av elbil for losene i Brevik.

– Det er særlig mellom losstasjonen i Brevik og losbåtstasjonen i Langesund losene reiser ofte, men også Herøya, Rafnes, Larvik og Kragerø er hyppige reisemål, forteller losoldermann i Skagerrak, Geir Eikeland.  

Nå vil elbil kunne erstatte mye av drosjeutgiftene. Losene i Brevik er svært positive til prøveordningen, og to elbiler er anskaffet til formålet.

– Kystverket jobber målbevisst med klima og miljø. Her sparer vi både penger og miljøet, og det er vi veldig glade for, sier losoldermannen.

Når ordningen er testet ut ved Brevik losstasjon, vil andre losstasjoner langs kysten følge etter. Neste losstasjon ut er Tananger losstasjon i Rogaland.

Siste nytt