Samarbeid om kjøp av droner styrker beredskapen
Kystverket har i samarbeid med Sjøfartsdirektoratet og Statens strålevern gått til innkjøp av fem drone-systemer som skal brukes til miljøovervåkning. Kystvakten vil være operatør av dronene, som skal tas i bruk i løpet av første halvår i 2019.

Kystverket samarbeidet med Kystvakten i en toårs- periode for å teste ut et konsept med bruk av droner til støtte i oljevernaksjoner og enkelte andre kystvaktoppdrag. Erfaringer fra denne utprøvingsperioden var så positive at man nå har gått til anskaffelse av fem drone-systemer som skal plasseres om bord på de fem indre kystvaktfartøyene.
Flerbruk
Drone-systemene skal også kunne løse oppgaver for Statens strålevern og Sjøfartsdirektoratet, ved henholdsvis deteksjon av radioaktivitet og ulovlige utslipp av svovel. Kystvakten vil også bruke dronene i andre kystvaktoppdrag. Anskaffelsen er også i tråd med regjeringen dronestrategi.
I operasjon så raskt som mulig
Leverandøren kontrakten er inngått med er norske Norse Assets Solutions.
- Nå vil Kystverket, Strålevernet og Sjøfartsdirektoratet jobbe sammen med leverandøren for å få dronesystemene på plass og i operasjon så raskt som mulig, sier senioringeniør og prosjektleder Ove Njøten.
Bildet viser representanter fra drone-leverandøren Norse Assets Solutions, Sjøfartsdirektoratet, Statens strålevern, Kystvakten og Kystverket.
Siste nytt
-
Omfattende omlasting av LNG
Utenfor kontorene til Kystverket i Honningsvåg er det uvanlig mye aktivitet denne vinteren. Siden november har verdens største LNG-operasjon pågått i Sarnesfjorden og Kåfjord.
-
Legger om systemet for fyrlykter
Kystverket er i gang med endringer på sjømerkene langs norskekysten. Dette er et ledd i arbeidet som Kystverket har igangsatt for omlegging av fyrlyktesystemet fra et særnorsk til den internasjonale IALA-standarden (International Association of Lighthouse Authorities).
-
U-864: Rambøll tildelt utredningskontrakt
Konsulentselskapet Rambøll AS er tildelt kontrakt for ekstern vurdering av ny teknologi og informasjon om U-864.
-
Henter ut 1,7 kilometer med kjerneprøver
Som et ledd i den nye gjennomgangen for Stad skipstunnel skal det tas ut bergprøver i hele tunnelens planlagte lengde på 1,7 kilometer. Arbeidet starter i uke seks, og er ventet å ta to måneder.
-
Læring etter trålerhavariet
Det gikk bra med oljetømming etter at tråleren Northguider grunnstøtte i Hinlopstredet på Svalbard. Men hva kunne skjedd, i verste fall? SINTEF og Norsk Polarinstitutt har levert rapporter som ser på nettopp dette.
- Gå til nyhetsarkiv