Publisert: , Oppdatert:
- Sunniva Ullavik Erstad

Sri Lankas statsminister på besøk hos Kystverket

Statsministeren i Sri Lanka og hans følge var nylig på offisielt besøk på Horten sjøtrafikksentral (VTS). De fikk se på nært hold hvordan Norge jobber med sjøsikkerhet, og var spesielt interessert i våre tiltak mot uønskede hendelser.  

Kystverket og Kongsberg Gruppen, som leverer maritimt overvåkingsutstyr, var verter under den offisielle besøket i Horten. Delegasjonen fikk omvisning i Horten VTS, og fikk se nærmere på både beredskapssentralen og trafikksentralen.

– For oss i Kystverket er det naturlig å bistå norsk industri med å vise frem moderne utstyr og fremtidsrettede løsninger til land som Sri Lanka. Det bidrar til å styrke næringssamarbeidet mellom landene, og det kommer både oss og industrien til gode, sier Johan Marius Ly, avdelingsdirektør i Beredskapsavdelingen, Kystverket.

– Delegasjonen var spesielt interessert i sammenhengen mellom forebyggende sjøsikkerhet og håndtering av eventuelle uønskede hendelser, og hvordan vi bruker moderne teknologiske løsninger i arbeidet med å øke sjøsikkerheten, fortsetter han.

I tillegg til Statsminister Ranil Wickremesinghe deltok også Sri Lankas ambassadør til Norge, Norges ambassadør til Sri Lanka, flere medlemmer fra parlamentet i Sri Lanka og en større gruppe fra industrien i landet.

– Norge har drevet med overvåking av hav og kystområder i over 40 år. Vi har effektive og moderne sjøtrafikksentraler som har god kontroll med fartøy som beveger seg langs kysten vår. Det var en glede å vise dette frem til Sri Lankas statsminister og hans følge, sier Paul Willy Paulsen, trafikksentralsjef på Horten sjøtrafikksentral.

Kystverkets fem sjøtrafikksentraler overvåker og regulerer døgnkontinuerlig skipstrafikken i definerte tjenesteområder langs norskekysten. Les mer om vårt arbeid med sjøtrafikkovervåking her.

Siste nytt