Publisert: , Oppdatert:
- Ane Eide Kjæraas

Utvær fyr avbildet på ny 50-kronesseddel

Den nye 50- kroneseddelen fra Norges Bank, der Utvær fyr er avbildet, er av de sikreste sedlene i verden. Torsdag 18. oktober ble ny 50- kroneseddel og 500- kroneseddel lansert i Horten.  

Kystverkets Johan Marius Ly fikk utdelt et utstillingeksemplar av den nye 50- kroneseddelen. (Foto:Kystverket)

Norges Bank valgte Redningsselskapet sine lokaler i Horten for lanseringen av ny 50- kroneseddel og ny 500-kroneseddel. Kystverket deltok i planlegging og gjennomføring av arrangementet i samarbeid med Norges Bank og Redningsselskapet.

Bidro med tale og stand 

Under den offisielle lanseringen holdt blant annet Kystverkets beredskapsdirektør Johan Marius Ly en tale der han snakket om fyr og utviklingen sjøsikkerhet og beredskap. Kystverket stilte også med egen stand i samarbeid med Kystverkmusea, der interesserte kunne få informasjon om både fyr- og kystkulturhistorie, samt Kystverkets arbeid med kystforvaltning, sjøsikkerhet og beredskap.

Havet som tema

Den nye seddelserien til Norges Bank har motiver som viser havets betydning for Norges nærings- og velferdsutvikling. På vegne av Kystverket mottok Ly et utstillingseksemplar av den nye 50- kroneseddelen. 

Les mer om den nye seddelserien på Norges Bank sine nettsider.  

Siste nytt