Samler kjernen i norsk oljevernberedskap
Kystverket inviterer til sitt årlige seminar om beredskap mot akutt forurensning. Arrangementet samler aktører innen oljevernberedskap fra hele landet. I løpet av to dager skal ny kunnskap formidles, erfaringer utveksles, og ulike problemstillinger diskuteres. Meld deg på!

Ledende personell knyttet til statlig og kommunal beredskap, representanter fra operatører for petroleumsvirksomheten og norske utstyrsleverandører vil alle være til stede. Statssekretær Allan Ellingsen fra Samferdselsdepartementet vil stå for den offisielle åpningen.
Det er Kystverkets beredskapsavdeling som står som vertskap – som ansvarlig for landets statlige oljevernberedskap. Til seminaret kommer også viktige samvirkeaktører.
Seminaret er det 36. i rekken. Det første ble arrangert så langt tilbake som i 1979.
- Dette er en viktig møteplass og kunnskapsarena, sier Rolf Peder Lie, IUA-ansvarlig (Interkommunale Utvalg mot Akutt forurensing) i Kystverkets beredskapssenter
- Her ser vi på de lange linjene, lærer av erfaringer og strekker oss etter stadig bedre løsninger både på det operative og administrative.
- Å dele to slike dager sammen har stor nytte for samarbeidet til beste for norsk oljevernberedskap, sier Åsmund Berg Nilsen, fagansvarlig for nasjonal samordning
- Noe av det spennende ved seminaret, er å trekke frem hendelser som har berørt en eller flere IUA’er, og sørge for erfaringsutveksling og læring. Denne gangen vil blant annet erfaring fra aksjoneringen i forbindelse med KNM Helge Ingstad og Northguider bli delt, forteller Nilsen.
Nasjonal plan Beredskap mot akutt forurensning skal revideres i 2020, og i den forbindelse er også Kystverkets samvirkeaktører invitert til et oppstartsmøte under seminaret. Her stiller sentrale aktører som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, Fiskeridirektoratet, Folkehelseinstituttet, Forsvaret, Politidirektoratet med flere.
I september arrangerte Senter for oljevern og marint miljø i samarbeid med Kystverket et nasjonalt FOU seminar. Innholdet derfra vil bli oppsummert for forsamlingen. Og som tidligere er det aktuelle leverandører av oljevernmateriell tilstede med stand under dagene. Arrangementet er åpent for alle, og frist for påmelding er førstkommende fredag – 4. oktober.
Siste nytt
-
Nå kan fartøy forhåndsmelde seilasen digitalt til sjøtrafikksentralene i SafeSeaNet
Dermed kan fartøy før ankomst til eller avgang i tjenesteområdet sende inn søknad om å bruke tjenesteområdet til sjøtrafikksentralene gjennom SafeSeaNet. For fartøy med større lengde enn 100 meter eller for fartøy med farlig eller forurensende last er det et krav om at slik søknad skal sendes inn minst en time før avgang.
-
Få søknadsveiledning – spar tid og arbeid
I mai er det søknadsfrist for både tilskuddsordningen for godsoverføring og tilskuddsordningen for effektive og miljøvennlige havner. Kystverket tilbyr veiledningsmøter i forkant av søknadsfristen, slik at potensielle søkere får forbedret søknadene sine.
-
Øvelse Arctic Guardian – landene i Arktisk råd samarbeider om søk og redning og miljøberedskap
Kystverket, Hovedredningssentralen og Kystvakten deltar 12.-14. april på den internasjonale beredskapsøvelsen Arctic Guardian 2021.
-
Høring om endringer i sjøtrafikkforskriften
På vegne av Samferdselsdepartementet sender Kystverket på høring forslag til endringer i sjøtrafikkforskriften. Endringene skal tre i kraft 1. juni 2021 og inkluderer endringer i rutetiltakene i norsk økonomisk sone og etablering av Kinn tjenesteområde med tilhørende seilingsregler.
-
Den statlige aksjonen er avsluttet
Det havarerte skipet er nå trygt i havn i Ålesund, og den statlige aksjonen ble avsluttet kl 1700.
- Gå til nyhetsarkiv