Publisert: , Oppdatert:
- Pål Are Lilleheim

Hør podkaster fra Kystverket

I samarbeid med Lørn.tech har Kystverket spilt inn en podkastrekke, der de overbyggende temaene er teknologi, utvikling og innovasjon. I podkastene blir vi også bedre kjent med Kystverket og etatens samfunnsansvar og oppgaver.

I samtale Silvija Seres i Lørn.tech forteller kystdirektør Einar Vik Arset i podkast om interessante og spennende temaer fra Kystverket. Og det kommer flere podkaster fremover, med interessante og spennende temaer !

I samarbeid med Lørn.tech har Kystverket spilt inn en podkastrekke, der de overbyggende temaene er teknologi, utvikling og innovasjon. I podkastene blir vi også bedre kjent med Kystverket og etatens samfunnsansvar og oppgaver.

Podkast nummer 1: Kystdirektør Einar Vik Arset.
Tema: 
Organisasjon, teknologi, bærekraftig utvikling, sjøsikkerhet og -overvåking, plast i havet, om omstilling og miljøberedskap. 


Podkast nummer 2: Odd Sveinung Hareide fra lostjenesten
Odd Sveinung HareideTema: Lostjenesta, innovasjon og digitalisering i Kystverket.
− Samspillet mellom ny teknologi og menneskelige egenskaper er et svært spennende område, som blir stadig viktigere, mener Odd Sveinung Hareide i lostjenesten i Kystverket.


Podkast nummer 3: Heidi Beate Vang og Anna Karlqvist fra BarentsWatch
Heidi Beate Vang og Anna KarlqvistTema: BarentsWatch og felles ressursregister. Heidi Beate Vang og Anna Karlqvist snakker om gevinster ved deling av data, og forklarer hvilken plass BarentsWatch har i den digitale verden.


Podkast nummer 4: Rune Bergstrøm fra miljøberedskapsstaben
Rune BergstrømTema: Det viktige området miljøberedskap, hvordan nye utfordringer dukker opp i form av nye drivstofftyper og nye framdriftssystemer, samt hvorfor Kystverket anses som en av de fremste i verden på oljevern i Arktis. Vi får også høre om den utfordrende operasjonen med å fjerne vraket av tråleren Northguider på Svabard.


Podkast nummer 5: Gudmund Jønsson, avdelingsdirektør for sjøkartmyndigheten i Kartverkets sjødivisjon.
Gudmund JønssonTema: Samarbeid, sjøkart og deling av data. Kartverket er en viktig samarbeidspartner for Kystverket I denne podkasten snakker Gudmund Jønsson om de felles interessene etatene har, om kart og geodata, standardisering og deling av data, samt litt løst og fast om Kartverket og sjøkart.

Det kommer flere podkaster fra Kystverket utover i 2021! Der vil vi ta opp små og store temaer som er knyttet til kysten, Kystverket og våre ansvarsområder.

Siste nytt