Hopp direkte til innhold
Nærbilde av uniformen til en maritim trafikkleder med distinksjoner og logo
Illustrasjonsfoto: maritim trafikkleder
Foto: Kystverket

Jobb som maritim trafikkleder

Sjøtrafikksentralene er bemannet av maritime trafikkledere 24 timer i døgnet, året rundt. Alle maritime trafikkledere har lang erfaring som skipsførere og overstyrmenn.

Kystverket har om lag 60 maritime trafikkledere som jobber i skiftordninger tilpasset de enkelte stasjonene i Horten, Brevik, Kvitsøy, Fedje og Vardø.

Maritime trafikkledere overvåker og organiserer sjøtrafikken i sine tjenesteområder, og gir informasjon, seilingstillatelser og navigasjonsassistanse til skip. I tillegg har trafikklederen en viktig rolle i håndtering av hendelser og beredskapssituasjoner.

Sjøtrafikksentralene bruker overvåkings- og kommunikasjonssystemer og tekniske sensorer i sitt daglige arbeid, og har dialog med skipstrafikken på VHF-samband.

Ledige stillinger

Ledige stillinger som maritim trafikkleder blir lyst ut ved behov, og blir gjort tilgjengelig på Webcruiter, samt på nav.no

Du kan aktivere varslinger i rekrutteringsløsningen Webcruiter. Da får du varsel på epost når Kystverket legger ut nye stillinger, inkludert stillingene som maritim trafikkleder. Aktiver varslinger ved å gå inn på denne siden, og velg "Lagre søk" under logoen til Kystverket.

Til toppen